Inridningshästar

"KELLY"

Excalibur´s Kaily

”Kelly” är en 5 år gammal Tennessee Walking Horse som kom till oss i träning i mitten av Januari 2021. Kaylie har vi till en början arbetat en hel del från marken. Hon har fått vänja sig lite vid att ha tålamod när hon står uppbunden, att kunna stå ensam i stallet en stund och att göra en massa förflyttningar. Vi har även arbetat henne en hel del i corallen och tränat in röstkommandon, samt att kunna trava lite friare. Hon tyckte inte så mycket om traven i början och använde sig hellre utav gångarterna som Tennessee Walking Horses har ”i blodet”. Nu börjar hon kunna bära sig lite bättre i traven.

Lasse rider henne nu regelbundet, hjälper henne med balansen, stärker traven lite mera och framhäver ”tölten” i henne. Efter det kommer hon att få rida ut en hel del också eftersom hon inte tycker så mycket om att rida ut ensamt.

Det är väldigt intressant att få jobba med en gångartshäst. Vi har ju lilla Prinsessan här som är en Islänning, men en Tennessee Walking Horse har vi inte haft här fram tills nu.

"CASPER"

Wolken Wind

Casper är ett Svenskt Warmblod med hoppstamm som har varit hos oss till inridning förra sommaren. Han är snart 5 år gammal och han ägs av Sikfors Hästgård i Piteå. Nu har Casper kommit tillbaka till oss för att göra sin lillebror sällskap som är till inridning hos oss samt för att få lite mera utbildning inom några områden. Han visar väldigt fina gångarter, särskillt traven är han mycket duktig på och han verkar ha ett intresse för att hoppa. 

"BOBBO"

Wolken Blitz

Bobbo är ett – snart 4 år gammalt - Svenskt Warmblod och han är även Caspers lillebror. Han ska stanna hos oss ett tag framöver och Lasse påbörjar inridningen nu – efter att ha jobbat lite med Bobbo från marken. Bobbo visar precis som sin bror väldigt fina gångarter och han har ett trevligt lynne.