Om

OM OSS

Välkommen till oss på Gransätra Ranch


Vad kul att Du har hittat hit! 

Gården driver jag tillsammans med min sambo - och sen har vi dessutom ju också en hel del fyrbenta anställda som är med på allt möjligt. Tidigare har även barnen varit med och hjälpt till på gården. De flesta har nu flyttat, men yngsta dottern Elin hjälper fortfarande med där det behövs.


När jag inte bygger ridhus, nya stallplatser eller planerar annat roligt (som natur-trailbanan som ska byggas under den närmare framtiden), håller lektioner, tränar hästar eller är ute och skor så åker jag landet rund på olika tävlingar. Planen är att tävla på Americana i Tyskland när den blir av - håll utskik efter Nyheter och Events för att följa oss!


Självklart försöker vi även hänga med i internätets utveckling och med det kommer vi att introducera instruktionsfilmer inom allt ifrån fölträning till grunderna i frihetsdressyren, natural horsemanship, lastträning till tips för tävlingar och hur man läser av en ko. 
Vår historia


Jag började min karriär med att köra in min första häst Casper 1996. Honom tävlade jag senare i ett skogskörnings DM där vi vann 4:e platsen.
Vintern 1998 red jag in honom och tillsammans tävlade vi fram till SM
2014 då en av döttrarna tog över honom som tävlingshäst. År 2017 har
han fått ta ansvaret över den yngsta dottern och då gjort
några starter i ko-klasser och barrel race. Som Ni ser är Casper en av gårdens äldsta "anställda". Idag är han pensionerad. 


Själv har jag tävlat SM 6 gånger - bland annat i grenarna Versatile Horse, Trail, Reining, Western Pleasure, Western Horsemanship, Roping, Working Cow Horse och Showmanship at halter med 6:e plats i Reining och Trail och 10:e plats i Western Pleasure samt Showmanship at halter som främsta meriter.


- Klubbmästare i Reining 2016

- Norrlandsmästare i Showmanship at halter 2017


Planer för framtiden


Som Ni ser har det hänt mycket här på gården och det är långt ifrån slut med det roliga! 

Efter att ha byggd ridhus planerar vi att bygga en natur-trailbana som vi och våra kunder kommer kunna använda. Det blir roligt både för fyrbenta och tvåbenta! Även utbyggnaden av våra undervisningsmöjligheter på nätet är något vi tycker är spännande. Snart kommer vi kunna hålla kurser utan att ens behöva åka någonstans, för de som vill. Det öppnar nya dörrar och ger helt nya möjligheter för personlig coachning.Blir det några tävlingar eller annat roligt som händer hos oss så håller vi Er uppdaterade under fliken "Nyheter och Events"