Tjänster

TJÄNSTER

Vi bygger på kommunikation, respekt & tillit

Disciplin, respekt och rädsla kan i den ovetandes ögon se så likadana ut men sanningen är: dessa faktorer skulle inte kunna vara längre ifrån varandra. 

För att kunna sätta upp regler behöver jag lära hästen vad respekt är, men för att förtjäna hästens respekt behöver jag visa den vad tillit är. Dessa går hand i hand. En trygg häst är i ett sinnestillstånd där den kan ta till sig ny information.


" If the horse doesn´t understand your question then you´ve either asked the wrong question or you´ve presented it the wrong way "

RIDLEKTIONER


Jag håller ridlektioner hemma på gården. Du är välkommen att boka tid för lektion med Din egen häst eller så kanske Du vill vara med i våra söndagslektioner och låna häst av oss?
Här jobbar vi med grunderna i Westernridningens alla grenar, men även dressyr och hoppning.KURSER / CLINICSVill Ni boka en heldags/helgkurs kurs i markarbete eller i valfri gren inom ridningen så är Ni varmt välkomna.
Jag kommer då ut till Er och vi arbetar med det Ni gärna vill utvecklas i. Min främsta egenskap som instruktör är att jag snabbt kan se vilken "pusselbit som saknas" för att Du och Din häst ska kunna gå vidare i Er utbildning.

"KOSSEKURSER" / ÖVERNATTNINGUnder våren/sommaren/hösten håller vi även "Kosse-kurser" på gården där ni kan prova på att jobba kor från hästryggen. Inga förkunskaper krävs. Vi använder oss bland annat utav vår Team Sorting arena med anslutning till ridbana. Kurserna sker över flera dagar och logi, frukost, lunch, uppstallning samt mysiga kvällar rund lägerelden ingår i paketpriset. 


UNGHÄSTTRÄNING / INRIDNING


Under cirka en månads tid lär jag hästen allt den ska veta för att bli en stabil och engagerad samarbetspartner. Jag lägger mycket vikt på grunderna - det viktigaste är fundamentet, oavsett vad man bygger. Här bygger vi på respekt, tillit och kommunikation!
Efter ungefär 4 veckor är Din häst van vid all sorts hantering från marken, förflyttningar, miljötränad. Hästen kan då ridas i -och känna sig bekväm med- alla gångarter. Den ska kunna öppna och sluta i skritt, fram och -bakdelsvändningar, kunna trava volter i olika storlekar (även 10 meters volter), trava i åttor med snygga övergångar. Den ska även kunna backa.TRÄNING / REHABILITERING / PROBLEMLÖSNING


Ibland kan det vara så att en häst har lite bagage som vi behöver jobba med. I det fallet tar vi en konsultation / genomgång och lägger upp en personlig plan för att kunna hjälpa Dig och Din häst i de områden som behöver lite mera fokus.
Jag använder mig utav den kunskapen som hästarna själva har lärt mig under åren - jag "lyssnar" på hästen och ser vad den behöver för att kunna gå vidare i sin utbildning. Hur många veckor träningen kommer att ta kan jag i sådana fall oftast se redan efter ett par dagar.

HOVSLAGERI


Jag jobbar även som hovslagare. Min kundkrets är i nuläget full men behöver din häst hovvård under sitt uppehåll hos oss så tar jag gärna personligen hand om detta.